Följ oss på:

 

Frågor & Svar

Här hittar du svar på några vanliga frågor

Vad kostar ett hembesök?

Hembesöket är lika kostnadsfritt som ett besök i våra återförsäljares butiker, du förbinder dig inte till något. Vad som är bäst för dig avgörs ofta när ni diskuterar våra återförsäljare, kanske börjar ni med ett besök i vår butik eller så börjar ni hemma hos er. Lättaste sättet att boka ett möte är att fylla i formuläret här.

Vad är det för material på köksluckorna?

Vi arbetar i flera olika material. Våra lackerade folierade köksluckor består av en träfiberskiva (MDF-board, Medium Density Fibre Board) som antingen är slät eller spårfräst. MDF skivan lackeras sedan av våra kunniga lackerare. Helträluckorna består helt av trä medan vissa av detaljerna till dessa kök består av en MDF-board som kärna med en fanéryta. De andra materialen hittar du beskriva på respektive sida för våra köksluckor.

Var tillverkas köket och köksluckorna?

Vi tillverkar alla kök kundunikt och oavsett om du köper ett helt nytt kök eller köksluckorna så tillverkar vi detta i vår egen fabrik i Rävlanda utanför Göteborg.

Hur sköter/rengör jag köket/köksluckorna?

Kika i vår kombinerade monteringsanvisning och skötselanvisning som du hittar på sidan Monteringsguide.

Behöver jag byta ut stommarna om jag vill sätta in moderna lådor?

Nej, det behöver du inte. Vi sätter in ”renoveringskassetter” som är nya stomväggar med de nya moderna lådsystemet på dina befintliga stommar. Lådorna måttanpassas för att passa stommen.

Vad kostar det att renovera kök?

Priset beror på omfattningen och storleken på köket, priset varierar även om det rör sig om ett luckbyte där du bara byter ytskikten eller om du vill ha ett helt nytt kök. Även materialval har avgörande betydelse för prisnivå på inredning och vitvaror en faktor.

Under ” /luckbyte/prisgrupper/ och nytt-kok/prisgrupper/” Finns det exempelkök som ger dig en uppfattning om hur priset kan variera beroende på omfattning och inredning.

Hur vet jag vad jag behöver i mitt kök?

Börja med att mäta ytorna i ditt kök, vilka väggar ska du täcka, vilka fönster och dörröppningar finns där? Sedan bör boka ett möte med oss hos en av våra återförsäljare som har utbildning kring hur ett kök skall utformas. Det finns många fällor som du kan undvika genom att ta hjälp av våra erfarna kökssäljare.

Finns det några särskilda regler för att renovera kök?

Ja givetvis, köket är en arbetsplats, en samlingsplats, en plats att umgås i och mycket mer. Så det bästa råd vi kan ge dig är att ta boka ett möte med oss så vi får möjlighet att hjälpa dig. Använd dig av vårt formulär för att skicka in en intresseanmälan.

Inspiration inför köksrenoveringen?

Du gör rätt i att ta in så mycket intryck som möjligt när det är dags för ett nytt kök. Titta på bilder på kök, spana in inredning hos oss och våra branschkollegor. Prata gärna med dins släkt och vänner och se hur deras kökslösningar ser ut. Titta gärna på vår sida köksinspiration. Eller besök någon av våra utställning hos våra återförsäljare.

Göra själv eller anlita köksentreprenör?

Många utgår ifrån vad de själva vill när de bestämmer hur mycket av en renovering man ska göra själv, fast snarare bör du tänka på vad du kan. Att renovera ett kök tar tid, är lite knepigare än vad de flesta tror och blir det fel kan det bli väldigt fel. Ta dig inte vatten över huvudet och utför bara de moment av renoveringen du säkert vet att du klarar av, lägg ut resten på återförsäljare och deras kontaktnät med hantverkare som renoverar kök varje dag. Har du begränsad budget och inte så mycket tid rekommenderar vi dig att inrikta dig på ett luckbyte som ger dig mycket kök för pengarna på kortare tid.

Grovplanera och skissa upp ditt kök

Även om du förmodligen bör låta våra återförsäljare ta hand om detaljplaneringen så vinner du mycket på att själv ta fram en skiss så både du och köksplaneraren och så småningom hantverkare förstår, allt för att undvika missförstånd och för att du själv känner dig tryggare när du fått ner allt på papper. Bläckpenna på rutat papper duger bra.

Är handtagen nickelfria?

Ja det finns nickelfria i vårt sortiment, då de antingen är rostfria eller framställs genom en zinklegering.

Hittar du inget svar på din fråga? Då kan du kontakta oss via formuläret nedan så försöker vi svara så fort så möjligt. Alternativ kan du kontakt din närmsta återförsäljare!

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.