Följ oss på:

 

Prisgrupper

HUR MYCKET KOSTAR DET ATT BYTA KÖKSLUCKOR?

Det är ju en berättigad fråga, man fastnar för ett kökstil och då är det naturligt att undra vad det kostar, på ett ungefär i alla fall. De flesta av oss har ju någon form av budget att röra sig med.

Tyvärr är det inte så enkelt, alla kök är olika. Antalet köksskåp och luckor varierar. Priset för olika sorters bänkskivor, handtag och beslag, kantlister och snickerier skiljer sig förmodligen mer än du anar. Lägg dessutom till olika typer av inredning då blir det lätt väldigt komplicerat. Ett hyllplan kostar inte så mycket men vill du ha källsorteringinredning, hörnskåp med lådor eller karuseller eller en maskinlyft så får du räkna med att priset kommer skjuta iväg en hel del. Inredning ensam kan lätt fördubbla ursprungspriset, allt hänger på vilken utrustningsnivå du väljer.

För att du ändå skall få en fingervisning om vad det kostar, på ett ungefär så har vi ritat upp ett exempel kök. Detta kök har vi gjort ett fingerat luckbyte på, dessutom har vi valt att utrustat det på tre olika sätt: budget, standard, premium. Detta kan du titta närmare på under fliken prisgrupper, så kommer du förstå det bättre.

Vi har valt att stanna där på luckbyten eftersom det finns för många parametrar att ta hänsyn till. Men du får du ett hum om att det ena sättet kostar lite mer än den andra. Det kommer tyvärr inte att kunna ge dig ett pris på ditt eget köksprojekt. Men lite mer vet du. Så när du träffar vår återförsäljare så kan du hjälpa till på ett bra sätt, så ni hamnar rätt från början. För om du kan berätta för vår lokala representant, så här stor budget har jag, de här luckmodellerna faller mig i smaken och här är måtten på ditt kök. Då kommer vi kunna hjälpa dig att hitta ett kök i din stil, för dina behov och som passar din plånbok.

Prisexempel:

BUDGET – 20 200 kr

Ett budget ”luckbyte” där vi byter den gamla luckan mot en ny lucka. Lådhurtsen utrustar vi med nya lättrullade lådor samt nya lådorfronter. Vi byter till nya fräscha handtag och nya gångjärn med så kallad clip funktion. På köksskåpens yttersidor som är vända ut emot rummet, dvs. utsida gavlar sätter vi dit täcksidor med ett matchande utseende. Vi jobbar med enkla material i företrädesvis i melamin och målad MDF. Luckvalen är begränsade till släta luckor i kontinentalhöjd. Vi behåller dina stommar, socklar och du behåller din diskbänk, kökskran och bänkskiva.

Med ett budget luckbyte på befintliga stommar uppnår du ett fantastiskt resultat bara genom att byta ut luckor och lådor, d v s det som faktiskt syns. Ett funktionellt & mycket prisvärt kök.

STANDARD – 46 800 kr

Ett klassiskt ”luckbyte” där vi ökar funktionaliteten med smarta funktioner ger köket mera karaktär. Vi byter lucka på väggskåp samt över kyl och frys, På bänkskåp byter vi till 2 st nya lättrullade och mjukstängande renoveringskasetter med 1 låda samt 2 st grytlådor. Lådhurtsen byter vi till en lättrullad mjukstängande 4 lådig renoveringskasett, Vi byter bänkskiva, handtag, gångjärn och täcksidor på yttersidor av stomgavlar. I diskbänkskåpet installerar vi nytt tätskikt samt en fräsch källsorteringssats. Vi jobbar med företrädesvis enkla och prisvärda material såsom, lackerade släta MDF luckor, varav 2 skåp kan förses med vitrinluckor, Täcksidor i samma material som luckan och bänkskiva i laminat med postformad kant.  Du behåller din diskbänk, kökskran, socklar och stommar.

Ett drömkök för dig som upp-skattar bekvämlighet och som vill ha en personlig touch.

PREMIUM – 98 900 kr

Ett ”luckbyte” i toppklass. Här har vi gjort en takanslutning och förhöjt luckorna så att de går ända upp till tak för att använda väggskåpets tak som ett extra hyllplan. Vi har även bytt ut alla lådor till exklusiva lådor med fullutdrag och mjukstängning. Ett nytt vinställ är snickerianpassat för att monteras övanför fönstret. Vi jobbar med våra mest exklusiva lackerade MDF luckmodeller, på väggskåp i kombi speglelutförande och på bänkskåp samt ovan kyl/frys med en spegel. I två av skåpen har vi satt spröjsade vitrinluckor med kryssspröjs. Täcksidor, sposkenor och socklar i samma material som luckan och bänkskiva i massivt hårdvaxoljad helträ. Nya handtag och gångjärn med mjukstängning. Ny källsorteringssats i diskbänkskåpen med nytt tätskikt.  Du behåller diskbänk, kökskran och stommar.

Ett drömkök för dig som inte vill kompromissa och som uppskattar det där lilla extra.

Köken på bilderna förefaller vara ganska lika vid första anblicken men spännvidden är synes stor. Det skapar ju möjligheter för är du bara beredd att kompromissa lite när det gäller exempelvis utrustning, så vågar vi nästan garantera att du kan hitta ett Novaflexkök som passar såväl din stil som din plånbok.

Det viktigaste för dig har vi sammanfatta i några punkter nedan:

  • Ta god tid på dig, bilda dig en uppfattning om vad du tycker om och vad som är din stil.
  • Tänk igenom hur ni vill använda ert kök, laga mat, läsa läxor, samlingspunkten på festen.
  • Ta reda på din budget men se det som en investering.
  • Var inte för feg, ta chansen det är faktiskt nu som du har chansen att förändra och förbättra.

Är du intresserad och vill veta mer så kontakta någon av våra lokala representanter.