Följ oss på:

 

Dina val

Din stil, dina behov och din plånbok

Att renovera sitt kök är kul men kräver planering för ett bra slutresultat. Förväntningarna är stora, det finns mycket att välja på och det är lätt att bli fartblind. Oftast lönar det sig att tänka efter innan. Här kommer lite information, råd, tips och idéer som förhoppningsvis är kan hjälpa dig på vägen när du ska byta köksluckor.

 • Din stil vid ett luckbyte

  Din stil

  Inred med din egen stil. Se till dig själv och vad du tycker om. Det är lätt att titta mycket i inrednings-tidningar och det går självklart att få idéer från olika magasin, Men hämta även inspiration från andra källor och tänk framförallt personligt.

 • Dina behov vid ett luckbyte

  Dina behov

  Detta är några frågor som kan vara bra att besvara. Några saker är lättare att åtgärda, andra mera komplicerade. Men om du är behåller placeringen av den tekniska installationen så kommer du sannolikt undan mycket enklare.

 • Din plånbok vid ett luckbyte

  Dina plånbok

  Vad är viktigast för just dig? Klart att man vill ha allt, men sannolikt så kommer du att kompromissa några gånger under vägen. Därför är det viktigt att du rangordnar din önskelista, specificerar dina materialval, design, funktioner och vitvaror.

Tänk på detta när du ska renovera köket

 • Ett tips är att inte blanda för många färgskalor. Här finns det givetvis inget rätt eller fel. Ett snabbt och bra hjälpmedel för att få en liten uppfattning om vad man själv tycker om, är att kika under fliken INSPIRATION för att se hur det ser ut hos många nöjda kunder i deras hem.
 • Är dina stommar fräscha? Då kanske det räcker med att förnya kökets ytskikt och fokusera mera på funktionalitet. Du kommer långt med nya handtag, luckor, lådfronter och bänkskivor.  (Behöver du ändra på mer så bör du kanske fundera på ett helt nytt kök.)
 • Sätt en budget och ta kontakt med en av våra lokala representanter och köksdesigners. Det kommer underlätta och du kommer få bättre förslag som uppfyller dina önskemål.
 • Ta hjälp och lyssna på våra erfarna lokala representanter. De är experter och kan ge många råd och tips om just ditt kök. Som amatör är det lätt att gå i enkla fällor och kök innehåller många detaljer. Vem vill uppleva att en lucka inte går att öppna,  diskbänken är felvänd eller att arbetsytan är för liten. Det dröjer kanske 10 eller 15 år innan du renoverar nästa gång.