Följ oss på:

 

Materialfakta

Information om våra Material

SKÅPSTOMMAR

Skåpens sidor, bottnar och tak tillverkas av 16 mm vit melaminbelagd spånskiva (E-klassad), alternativt som special trämönstrad melamin, målad MDF, fanerad MDF. Framkanter har list i plast som följer stommens utförande. Vita stommar kan förses alternativ framkant (ABS) eller med fanerad framkant. Skåpryggar bestar av 5 mm träfiberplatta: Vitmålad. Fanerade skåp har rygg av fanerad träfiberplatta. Skåpstommens baksida ar försedd med spikregel (fastregel) i ovan- och nederkant. Bottnar i bänk- och högskåp är förborrade for montering av stödben. Skåpsidorna har invändigt 5 mm förborrade hål med 32 mm c/c-avstånd for flexibel placering av hyllor, trådbackar etc. Bänkskapens översta del har en främre och en bakre facklist (stabiliseringslist). Kopplingsskruv för sammankoppling av skåpen intill varandra ingår ej i leveransen. Skåp som ska kombineras med vitvaror har urtag for ventilation i skåpets bakkant. Urtaget är 365×38 mm.

HYLLOR OCH HYLLBÄRARE

Vita skåp har hyllor av 16 mm vit melaminbelagd spånskiva. Skåp i trämönstrad melamin har hyllor i motsvarande utförande. Glashyllor och glas för vitrinskåp anskaffas lokalt på plats av återförsäljare. Hyllbärare är i plast som standard med snäppfastsättning, tillval är möjligt.

GALLERHYLLOR OCH TRÅDBACKAR

Grå epoxilackerad metalltråd med glidlister i grå plast (polypropen).

LÅDOR

Som standard levereras Blum lådsystem Intivo vit. Sidor och bakstycke är av dubbelvikt vit stålplåt. Som tillval för lådor finns svart stålplåt alternativt härdat frostat glas i grytlådor. Botten är av vit melaminbelagd spånskiva. Lådan har rullvagnssystem med valsar och är utdragbar i hela sitt djup. Bärformagan är 30 kg på lådor upp till 70 cm bredd och 50 kg för lådor med 80–100 cm bredd. Lådorna är mjuk stängande de sista 50-70 mm. Lådfronterna är justerbara i sid- och höjdled.

För objektmarknaden och vissa övriga marknader levereras som standard den s.k. objekt/projektlådan, Metabox.  Sidor i cremevit metall. Bakstycke och botten av vit melaminbelagd spånskiva. Lådorna har enkelsidiga glidlister i metall och rullfunktion med utan ”självstängning”, som tillval kan lådan förses med denna funktion de sista 50-70 mm. De är även försedda med stoppfunktion i maximalt utdraget läge. Bärförmågan är 25 kg. Lådorna är enkla att lyfta ur skåpet. Lådfronter är justerbara i sid- och höjdled.

GÅNGJÄRN

Självstängande, helt i metall, med så kallad clip-funktion, vilket innebär att luckan med ett enkelt handgrepp kan monteras och demonteras. Gångjärnen är dolda vid stängd lucka. Öppningsvinkeln är 120° (enligt Konsumentverkets rekommendationer). Justerbart i sid-, höjd- och djupled. Hörnskåp samt backskåp har gångjärn med 170° öppningsvinkel alternativt nollintrångsgångjärn, även dessa har clipfunktion, och är helt i metall. Som tillbehör till gångjärnen finns s.k. mjukstängare vilken klickas på respektive gångjärnskropp.

FRISIDOR /PASSBITAR

Normalt 16 mm med dövad kant, men finns i olika utföranden 5-21 mm beroende på utförande, vilket anges vid beställning. Finns i melamin alternativt som målad MDF eller i fanerat utförande. Passbitar finns dels kantade med en eller flera sidor vilket anges vid beställning.  Utfyllnad för anpassning av inbyggnadsmått för kyl, micro och ugn levereras med inbyggnadsskåp när så anges i skåpredovisningen.

SOCKLAR

Sockelhöjden är 166 mm. Normalt 16 mm med rak kant. Samtliga socklar levereras i längder om 2400 mm (treskikt 2100).

EMBALLAGE

Miljövänlig krympfilm av polyeten (bildar koldioxid(C02) och vatten vid förbränning. Kantskydd av kraftig kartong.

MÅTT OCH TOLERANSER

Skåpens breddmått understiger modulmåttet med 1 mm. Tolerans: + 1 mm.

RESERVATIONER

Väljer du massiva eller fanerade luckor, lådfronter eller tillbehör väljer du samtidigt något personligt och unikt. Trä är naturmaterial och visar ofta variationer i färger och strukturer, även mellan enskilda luckor/lådfronter/detaljer och leveranser, vilket är viktigt att känna till. Vår ständiga produktutveckling kan medföra ändringar i utförande, design och konstruktion, vilket vi förbehåller oss rätten till. Av trycktekniska skäl kan produktens färger i katalogen avvika något från de verkliga färgerna.